Super Food

Superfood merupakan makan tambahan/tumbuhan herba
yang sejak berzaman telah digunakan untuk
kesihatan dan kecantikan.

Bagi orang Islam makanan tambahan/supplement ini
telah disebutkan didalam Al-Quran dimana kehebatan
dan keyakinan terhadap Qalam Allah ini.

Superfood ini terdiri daripada ALOE VERA, MADU
LEBAH ASLI, DELIMA DAN MINYAK ZAITUN.

Boleh mengubati segala jenis penyakit kecuali
mati.Insya Allah. Terutamanya penyakit 3
serangkai:-
1.Penyakit berkaitan Jantung,
2.Darah Tinggi dan
3.Kencing Manis/Diabetes.

Harga (RM)
1. Gel Aloe Vera – RM 90
2. Delima – RM – RM 90
3. Minyak Zaitun (Omega 6)+Minyak Ikan (Omega 3)-
RM 112

Kepada yang mahukan kesihatan yang berkekalan dan
ingin membuat bisnes adalah dialu-alukan.

10 Sebab UTAMA Untuk Meminum GEL ALOE VERA.

1. Membina Badan – Mengandungi 20 jenis asid amino, termasuk 7 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina badan.

2. SIFAT PEMULIHAN – Mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka-luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.

3. MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN DAN PEMBAIKPULIHAN – Gel Aloe Vera meningkatkan fungsi fibrofblas, iaitu sel yang membantu pembebtukan kolagen dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka kecil serta kegatalan kulit.

4 KESIHATAN DAN KEBERSIHAN GIGI- Menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada tahun 2008,yang diterbikatkan dalam jurnal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah lebih berkesan daripada dua jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Gel Aloe Vera berpotensi menyokong kebersihan mulut dan gigi anda.

5. PEMBAIKPULIHAN ELASTIN DAN KOLAGEN- Ia dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasilkan mengekalkan kulit yang sihat.

6.MENGEKALKAN TAHAP BADAN YANG SIHAT DAN MENINGKATKAN TAHAP TENAGA – Secara semulajadi menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita, dengan demikian meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan berat badan yang sihat.

7. MENYOKONG DAN MENGGALAKKAN FUNGSI SISTEM KETAHANAN BADAN- Kandungan unsur-unsir perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

8. SISTEM PENGHADAMAN YANG SIHAT – Secara semulajadinya, Gel Aloe Vera mempunyai keupayaan membersih, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrein lain.

9. MEMBEKALKAN MINERAL SURIH – Ia mengandungi 20 mineral semulajadi termasuk kromium, magnesium,mangan, kuprum dan zink.

10. MEMBEKALKAN VITAMIN SEMULAJADI – Ia menagundungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12,asid folik, B6, B2, B1, C, E dan A.

Super Food

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s